Огляд ложі “Люфа” на гвинтівці Rem700 AAC-SD кал .308

Огляд ложі “Люфа” на гвинтівці Rem700 AAC-SD кал .308

Вже багато було сказано про якісну та красиву упаковку – підтверджую, відразу складається враження якісного продукту. Окрім ложі, з того що пам’ятаю, в коробці були: набір “шайб” для подовження прикладу, брошура-каталог з продукцією виробника і, в моєму випадку, ще “плюшка” у вигляді антиковзаючої насадки для сошок.

З ложою “Люфа” гвинтівка перестала підстрибувати – додала у вазі (оригінальна ложа було зовсім “пилинкою”). Зараз вага гвинтівки + сошки + оптика = 6.4 кг, без урахування бк.

Тепер момент попадання через оптику видно навіть на дистанції 100 м. Можливість складання ложі робить гвинтівку дуже компактною. Стала дуже зручною прикладка при стрільбі з положення стоячи (без пббс, з пббс ще не пробував).

На рукоятку затвора надів “bolt knob” і постало питання про можливість повного складання прикладу. Я вирішив цю проблему так: для повного складання прикладу піднімаємо рукоятку затвора вгору, тепер приклад можна повністю скласти, а для того, що б затвор “виїжджав” я закріпив його петлею з еластичної гумки (див. фото). В цій ложі присутня шахта для магазину, я собі взяв (за порадою інших користувачів) магазин від Magpul – підходить дуже добре, магазини є на 5 і 10 патронів.

Тепер найцікавіше. З новою ложою Люфа на 100 м без проблем збирається купа менше 0.5 моа. Для мене показовим результатом були стрільби на дистанцію 757 м при направленні вітру 8 ч і силі 1.5 миса (не поривчастий, стабільний), стріляли в “ребро” гонга-бронеплити – одне з кріплень гонга обірвалося і мішень повернулася “найцікавішою” стороною, мішень вийшла завширшки не більше 3 см, попадання в “ребро” 2 з 5.

На завершення: не можу з повною впевненістю сказати як сильно нова ложа вплинула на якість моєї стрільби, так як разом з новою ложою була встановлена нова оптика NF 5-25×56 ATACR MOAR f2, але з повною впевненістю кажу, що дуже задоволений! Гвинтівка стала 100% більш зручною і надійною в плані точності. Тепер я точно знаю, в разі промаху, що справа не в ложі – рідна не була жорсткою і за рахунок своєї гнучкості в деяких випадках торкалась ствола. Якість 10 з 10, ніяких люфтів, беддінг не робив, дуже подобатися наявність водного рівня – добре розташування, голову не потрібно відривати від прицілу, досить трохи опустити очі. Щока прикладу і затилок легко регулюються по висоті, є можливість подовження/вкорочення прикладу. Ложа зроблена не випадковими людьми, а профі своєї справи. Однозначно рекомендую!

Фото#1. Пристрілка ложі Люфа і прицілу. Круг діаметром 28 мм, 4 попадання в область менше 0,5 моа і як завжди на п’ятому відрив. Потім вже заради приколу по кутах стріляв.

Фото #2 Дві групи по три постріли. Як видно з надписів на фото групи 7 і 9 мм. Також 100 м.

Фото #3. Перепровірка пристрілки, 100 м. На фото 2 отвори. Один в один. Вітер 8-9 г, 3-4 м/с

Фото #4. А це вже стрільба не так на групи, а на точність – “звільнення заручників”. Як видно з фото, найбільшим відривом від точки прицілювання є 11 мм. Чесно кажучи, всі косяки в цій вправі хочеться списати на поривчастий вітер 3.5 – 7 м/с, але все-таки, напевно, через криві рук стрільця. 🙂 Дистанція 100 м.

За результатами цілком обґрунтовано заявку на купу “меншу 0,5 моа”. На жаль, поки немає фото на довші дистанції. Це пов’язано з тим, що в основному стріляємо по кульках та камінню, щоб потім за мішенню не топати 😉

Борис Симен